Banaanikakku

Tähän kakkuun käy parhaiten ylikypsät banaanit ;)

Sekoita pehmeään rasvaan sokeri ja lisää kananmuna.

Sekoita hyvin.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos rasva-sokeri-munaseokseen.

Sekoita tasaiseksi ja painele rengasvuoan pohjalle.

Nosta taikinaa myös ylös reunoille.

Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita niihin kermaviili, kananmuna ja vaniljasokeri.

Soseuta punaherukat (puolukatkin käy) ja levitä ne kakkupohjalle.

Kaada kermaviili-banaaniseos päälle.

Ripottele päällimmäiseksi mantelirouhetta.

Paista kakkua 200 asteessa noin puoli tuntia.

Anna seistä vuoassa jonkin aikaa ennen kuin siirrät sen tarjoiluvadille.

Alkuperäinen ohje on kotikokki.

net sivulta jota olen hiukan keventännyt :)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Peikkis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Punaherukka 50g28kcal0.7g3.8g0.2g2.5g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%100g60kcal3.2g7.1g2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 63g336kcal0.6g0.4g37.5g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g185g155kcal2g33.9g0.7g3.3g
Fariinisokeri35g142kcal0g35g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl15g87kcal3.2g0.8g7.6g1.7g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)98g312kcal13.5g56.6g3.1g12.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1219g2416kcal59.8g281.4g113g39.4g
Valittu annoskoko610g1208kcal29.9g140.7g56.5g19.7g
Annoskoko puolitettuna305g604kcal15g70.4g28.3g9.9g
Arvot/100g100g198kcal4.9g23.1g9.3g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=65218