Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g13g7.5kcal0.2g1.6g0g0.1g
Bataatti, kuorittu 9g7.3kcal0.1g1.5g0g0.3g
Porkkanaraaste 200g14g3.9kcal0.1g0.8g0g0.4g
Lanttu 13g3.9kcal0.1g0.6g0g0.2g
Palsternakka 12g7.4kcal0.1g1.4g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana122g60kcal1.2g11.8g0g3g
Valittu annoskoko61g30kcal0.6g5.9g0g1.5g
Annoskoko puolitettuna31g15kcal0.3g3g0g0.8g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513