Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.5g0.1g0.4g
Sokeri 8g32kcal0g8g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 13g88kcal0.1g0g9.9g0g
Mustikka19g6.3kcal0.1g1.2g0.1g0.6g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1kcal0g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 5.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana122g349kcal3.6g36g21g2g
Valittu annoskoko61g175kcal1.8g18g10.5g1g
Annoskoko puolitettuna31g87kcal0.9g9g5.3g0.5g
Arvot/100g100g286kcal2.9g29.5g17.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796