Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha11g18kcal2.1g0g1.1g0g
Sipuli (kuorittu)2.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)11g2.7kcal0.1g0.6g0g0.2g
Basilika, kuivattu 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana 4.6g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 0.8g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 22g5.8kcal0.7g0.7g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%4.1g9kcal1.2g0.1g0.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.7g6.5kcal0g0g0.7g0g
Lasagnelevy Rainbow4.4g16kcal0.6g3.1g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana122g129kcal9.6g11g4.8g0.8g
Valittu annoskoko61g65kcal4.8g5.5g2.4g0.4g
Annoskoko puolitettuna31g32kcal2.4g2.8g1.2g0.2g
Arvot/100g100g106kcal7.9g9g3.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111