Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 8.7g33kcal1.3g5g0.6g0.9g
Vehnäjauho puolikarkea 21g73kcal2.2g14.8g0.3g0.7g
Sokeri 0.7g2.6kcal0g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 27g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)2.7g20kcal0g0g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana123g255kcal7g41g6.2g3.2g
Valittu annoskoko61g127kcal3.5g20.5g3.1g1.6g
Annoskoko puolitettuna31g64kcal1.8g10.3g1.6g0.8g
Arvot/100g100g208kcal5.7g33.4g5.1g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=126623