Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu5.6g7.1kcal0.6g0g0.5g0g
Sokeri 12g48kcal0g11.9g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos15g50kcal0.4g11.9g0.1g0g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g7g50kcal0.1g0.1g5.6g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 9g8kcal0.3g0.4g0.6g0g
Kananmuna kuoreton 2.6g3.7kcal0.3g0g0.3g0g
Sokeri 2g8kcal0g2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana123g358kcal3.4g54.4g14.2g0g
Valittu annoskoko61g179kcal1.7g27.2g7.1g0g
Annoskoko puolitettuna31g90kcal0.9g13.6g3.6g0g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813