Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g1.6g5.8kcal0.1g1.3g0g0g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g1.4g4.7kcal0g1.2g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.9g3.5kcal0.2g0.1g0.2g0.3g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA9g15kcal0.7g1.5g0.7g0g
Pandan tumma suklaa 150 g7g38kcal0.3g3.7g2.3g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl19g68kcal0.4g0.5g7.1g0g
Sokeri 2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g2.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana122g376kcal6g35.8g22.8g0.6g
Valittu annoskoko61g188kcal3g17.9g11.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna31g94kcal1.5g9g5.7g0.2g
Arvot/100g100g308kcal4.9g29.3g18.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905