Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g0.6g3.4kcal0g0g0.4g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.9g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 47g14kcal0.3g2.5g0.1g0.9g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g6.3g3.8kcal0.1g0.3g0.3g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi6.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana124g50kcal1g7g1.6g1.8g
Valittu annoskoko62g25kcal0.5g3.5g0.8g0.9g
Annoskoko puolitettuna31g13kcal0.3g1.8g0.4g0.5g
Arvot/100g100g40kcal0.8g5.7g1.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=343928