Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 25g4.5kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Oliiviöljy 1.8g16kcal0g0g1.8g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Herne 13g8.6kcal0.6g1.2g0g0.4g
Ruokakerma Valio 5%13g7.5kcal0.1g0.3g0.6g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g9g9kcal1.7g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana124g92kcal5g4.4g5.6g1.4g
Valittu annoskoko62g46kcal2.5g2.2g2.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna31g23kcal1.3g1.1g1.4g0.4g
Arvot/100g100g75kcal4g3.6g4.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328