Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g7.9g0.1kcal0g0g0g0g
Suklaa tumma 16g81kcal0.6g8.4g4.9g0.8g
Keltuainen, 20g, annos 20g3.1g2kcal0.1g0g0.8g0g
Sokeri 3.8g15kcal0g3.8g0g0g
Kuohukerma (Ingman)31g107kcal0.7g1g11g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana124g411kcal2.8g26.4g33.4g1.6g
Valittu annoskoko62g205kcal1.4g13.2g16.7g0.8g
Annoskoko puolitettuna31g103kcal0.7g6.6g8.4g0.4g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.3g27g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916