Kukkakaalicurry-keitto

Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.

Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.

Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.

Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.

Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.

Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.

Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.

Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.

Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tuul1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme Fraiche, Ingman, 5%8g6.4kcal0.3g0.5g0.4g0g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g4.4g12kcal0.7g0.1g1g0g
Valkosipuli 4.4g4.8kcal0.3g0.7g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Kukkakaali168g33kcal3g3.7g0.3g3.9g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )2g18kcal0g0g2g0g
Peruna, keskikokoinen 60g80g48kcal1.2g10.4g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1220g268kcal12.2g35g7.8g10.8g
Valittu annoskoko610g134kcal6.1g17.5g3.9g5.4g
Annoskoko puolitettuna305g67kcal3.1g8.8g2g2.7g
Arvot/100g100g22kcal1g2.9g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100525