Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g281g56kcal11.3g11g0.3g0g
Hirvenliha, 100g225g252kcal47.5g0g6.8g0g
Sipuli (kuorittu)84g23kcal1.1g4g0.2g1.4g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g8.4g28kcal1g5.6g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1221g743kcal123.6g44.8g15.2g4.6g
Valittu annoskoko610g372kcal61.8g22.4g7.6g2.3g
Annoskoko puolitettuna305g186kcal30.9g11.2g3.8g1.2g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234500