Kukkakaalicurry-keitto

Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.

Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.

Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.

Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.

Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.

Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.

Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.

Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.

Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tuul1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme Fraiche, Ingman, 5%80g64kcal2.6g4.8g4g0g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g44g123kcal6.6g1.5g10.1g0g
Valkosipuli 44g48kcal3.5g7.2g0.3g0.9g
Sipuli (kuorittu)439g119kcal5.7g21.1g0.9g7.5g
Kukkakaali1678g329kcal30.2g36.9g3.4g38.6g
Vesi2996g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )20g180kcal0g0g20g0g
Peruna, keskikokoinen 60g799g479kcal12g103.9g0.8g7.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12200g2682kcal121.2g350.8g79g108.4g
Valittu annoskoko6100g1341kcal60.6g175.4g39.5g54.2g
Annoskoko puolitettuna3050g671kcal30.3g87.7g19.8g27.1g
Arvot/100g100g22kcal1g2.9g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100525