Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1029g1468kcal128.6g3.1g105.5g0g
Sokeri 599g2430kcal0g598.1g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g164g573kcal5.7g132.6g1.6g4.9g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g140g470kcal0.1g115.1g0.1g2g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 94g346kcal17.3g10.3g20.3g28.4g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA936g1497kcal68.3g149.7g65.5g0g
Pandan tumma suklaa 150 g702g3747kcal34.4g364.8g224.5g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl1871g6735kcal37.4g50.5g711g0g
Sokeri 281g1139kcal0g280.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g56g225kcal0g55.6g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g234g94kcal0g23.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12208g37446kcal583.6g3567.2g2257g70.6g
Valittu annoskoko6104g18723kcal291.8g1783.6g1128.5g35.3g
Annoskoko puolitettuna3052g9362kcal145.9g891.8g564.3g17.7g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905