Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer120g620kcal4.7g67.4g36.1g6.4g
Voi 120g873kcal1.4g0.5g97.8g0g
Sokeri 102g415kcal0g102.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu132g167kcal14.6g0.4g11.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 137g470kcal13.9g95.8g1.6g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1224g5087kcal69.2g532.4g294.8g22.4g
Valittu annoskoko612g2543kcal34.6g266.2g147.4g11.2g
Annoskoko puolitettuna306g1272kcal17.3g133.1g73.7g5.6g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834