Banaanikakku

Tähän kakkuun käy parhaiten ylikypsät banaanit ;)

Sekoita pehmeään rasvaan sokeri ja lisää kananmuna.

Sekoita hyvin.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos rasva-sokeri-munaseokseen.

Sekoita tasaiseksi ja painele rengasvuoan pohjalle.

Nosta taikinaa myös ylös reunoille.

Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita niihin kermaviili, kananmuna ja vaniljasokeri.

Soseuta punaherukat (puolukatkin käy) ja levitä ne kakkupohjalle.

Kaada kermaviili-banaaniseos päälle.

Ripottele päällimmäiseksi mantelirouhetta.

Paista kakkua 200 asteessa noin puoli tuntia.

Anna seistä vuoassa jonkin aikaa ennen kuin siirrät sen tarjoiluvadille.

Alkuperäinen ohje on kotikokki.

net sivulta jota olen hiukan keventännyt :)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Peikkis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Punaherukka 50g28kcal0.7g3.8g0.2g2.5g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%100g60kcal3.2g7.1g2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 63g337kcal0.6g0.4g37.7g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g186g156kcal2g34g0.7g3.3g
Fariinisokeri35g143kcal0g35.1g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl15g87kcal3.2g0.8g7.6g1.7g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)98g313kcal13.5g56.8g3.1g12.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1224g2425kcal59.8g282.2g113.4g39.4g
Valittu annoskoko612g1213kcal29.9g141.1g56.7g19.7g
Annoskoko puolitettuna306g606kcal15g70.6g28.4g9.9g
Arvot/100g100g198kcal4.9g23.1g9.3g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=65218