Puolukka leivos

Vatkaa munat+sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 6-7min 225 asteessa.

Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille.

Irrota pohjapaperi.

Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä.

Soseuta puolukat.

Mausta sokerilla.

Kuumenna 1/2 dl soseesta.

Liuota siihen liivatelehdet.

Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos.

Mausta vaniljasokerilla.

Jaa kääretorttu levy puoliksi.

Levitä toiselle puolikkaalle puolet täytteestä ja nosta toinen puolikas päälle.

Levitä loppu täyte päälle.

Anna hyytyä 3tuntia jääkaapissa.

Koristele nonpparelleilla.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Puppe89
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g108g94kcal8.1g0.9g6.5g0g
Sokeri76g310kcal0g76.1g0g0g
Ruisjauho, 1 dl45g144kcal4.9g28.7g1g6.2g
Perunajauho 1dl=70g16g53kcal0g12.9g0g0g
Leivinjauhe 4.5g7.9kcal0.2g1.7g0g0g
Liivate 14g47kcal11.5g0g0g0g
Puolukka 81g31kcal0.4g5.5g0.4g2.1g
Sokeri45g182kcal0g44.8g0g0g
Kerma (kevytvispi 25%, valio)112g280kcal2.8g4g28g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki112g63kcal9.5g5.6g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1224g2422kcal74.8g360.4g72.2g16.6g
Valittu annoskoko612g1211kcal37.4g180.2g36.1g8.3g
Annoskoko puolitettuna306g606kcal18.7g90.1g18.1g4.2g
Arvot/100g100g198kcal6.1g29.4g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=86623