Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)199g277kcal22.1g0.8g20.7g0g
Sokeri 38g154kcal0g38g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 41g140kcal4.2g28.5g0.5g1.4g
Perunajauho 1dl=70g45g152kcal0g37.1g0g0g
Leivinjauhe 3.6g6.4kcal0.2g1.4g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore9g2.3kcal0g0.8g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g272g435kcal19.6g43.5g19g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g4.5g13kcal0.1g2.5g0g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1224g2358kcal92.4g305.2g80.4g6.4g
Valittu annoskoko612g1179kcal46.2g152.6g40.2g3.2g
Annoskoko puolitettuna306g590kcal23.1g76.3g20.1g1.6g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179