Puolukka-maustekakku

4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl ruokasoodaa
2 dl puolukkasurvosta
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl voisulaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Kaada joukkoon puolukkasurvos, munat, kerma ja voisula.

3. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, vian sen verran, että aineet tasoittuvat.

4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 60-70 minuuttia.

Lähde: www. hs.fi/ruoka

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Thya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho (Sunnuntai), annos 65g146g511kcal17.5g103.7g3.1g4.4g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g150g585kcal0.3g145.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2g7.3kcal0.1g1.6g0.1g0g
Neilikka, annos 4g4g15kcal0.1g3.2g0.1g0g
Puolukkasurvos sokeroimaton 100g39kcal0.4g6.8g0.5g2.6g
Kananmuna kuorineen punnittu60g76kcal6.6g0.2g5.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 100g330kcal2g3g35g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g50g360kcal0.5g0.5g40g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1224g3845kcal55g529g168.4g14g
Valittu annoskoko612g1922kcal27.5g264.5g84.2g7g
Annoskoko puolitettuna306g961kcal13.8g132.3g42.1g3.5g
Arvot/100g100g314kcal4.5g43.2g13.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128666