Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 338g81kcal6.1g7.4g1g7.8g
Vehnäjauho puolikarkea 14g46kcal1.4g9.5g0.2g0.5g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen225g74kcal7.4g11g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g23g63kcal4.3g0g5g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g11g82kcal0.1g0.1g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1224g695kcal38.6g56g30.4g16.6g
Valittu annoskoko612g348kcal19.3g28g15.2g8.3g
Annoskoko puolitettuna306g174kcal9.7g14g7.6g4.2g
Arvot/100g100g57kcal3.2g4.6g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=338204