Porkkanakakku

Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.

Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.

Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).

Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.

Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

99362
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 175g57kcal1.1g9.7g0.4g4.5g
Mantelirouhe pirkka (Pirkka)53g315kcal11g3.5g28.4g3.8g
Kookoshiutale 3.9g26kcal0.3g0.2g2.5g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 64g220kcal6.5g44.9g0.8g2.2g
Ruokosokeri65g266kcal0g65.2g0g0g
Kananmuna, keitetty 48g69kcal6g0.1g4.9g0g
Ananasmurska (Euroshopper) 1 purkki44g25kcal0.1g6.1g0g0.5g
Rypsiöljy 39g349kcal0g0g39.4g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.3g4.1kcal0.1g0.8g0.1g0.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.8g6.4kcal0.1g1.4g0.1g0g
Leivinjauhe 2.2g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g88g223kcal5.2g2.8g20.9g0g
Tomusokeri 1dl=60g26g105kcal0g26.3g0g0g
Sitruunateejuomajauhe valmistamaton, makeutettu pikatee 0.9g3.4kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1225g3346kcal61g325.2g195g24g
Valittu annoskoko613g1673kcal30.5g162.6g97.5g12g
Annoskoko puolitettuna306g836kcal15.3g81.3g48.8g6g
Arvot/100g100g273kcal5g26.5g15.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272137