Punasipuli-fetapizza(Pirkka ohje)

Siirry sivulle!

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Sekoita joukkoon suola, sokeri ja osa jauhoista.

Valuta salaattijuustot siivilässä.

Mittaa öljymarinadi taikinaan ja lisää loput jauhot käsin hyvin vaivaten.

Vaivaa pehmeä taikina sileäksi palloksi pöydällä.

Jaa taikina kahtia, jauhota ja nosta palat takaisin kulhoon.

Kohota kaksinkertaiseksi.

2. Kuori ja halkaise punasipulit.

Leikkaa puolikkaat 6 lohkoksi niin, että kanta pitää lohkot koossa.

Lado lohkot pellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa öljymarinadi, balsamiviinietikka, sokeri ja suola.

Voitele sipulilohkot seoksella.

Paista sipuleita 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Viipaloi tomaatit.

3. Taputtele toinen taikinoista ohueksi pohjaksi (Ø 28 cm) pellille leivinpaperin päälle.

Levitä 3/4 dl ranskankermaa pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta.

Asettele puolet sipulilohkoista ja tomaattiviipaleista pizzalle.

Muserra puolet juustokuutioista tasaisesti pizzalle ja levitä puolet viipaloiduista oliiveista päälle.

4. Paista pizzaa uunin alatasolla 225 asteessa 15?17 minuuttia.

5. Leivo, täytä ja paista toinen pohja välit­tömästi.

Ripottele pizzalle oreganoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 510 grammaa

Jjarvi76
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 750g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 75g56kcal9.8g0.8g0.3g5.2g
Vehnäjauho puolikarkea 976g3347kcal99.4g682.8g11.7g34.1g
Oliiviöljy 81g717kcal0g0g81g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g1801g486kcal23.4g86.4g3.6g30.6g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g90g102kcal0.6g20.7g0g0g
Sokeri78g317kcal0g78g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g750g152kcal4.5g28.5g2.3g10.5g
Ranskankerma kevyt rasvaa 5%450g405kcal18g34.2g22.5g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste600g2161kcal174.1g10.2g168.1g0g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g300g810kcal54g6g63g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka), annos 2.9g150g179kcal1.4g6.6g19.5g0g
Oregano, kuivattu 3g9kcal0.3g0.6g0.3g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12240g17482kcal771g1909.6g744.6g163.4g
Valittu annoskoko6120g8741kcal385.5g954.8g372.3g81.7g
Annoskoko puolitettuna3060g4371kcal192.8g477.4g186.2g40.9g
Arvot/100g100g143kcal6.3g15.6g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108168