Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3443g727kcal41.3g117.1g6.9g72.3g
Viinietikka 144g30kcal0g0.7g0g0g
Oliiviöljy 40g355kcal0g0g40.2g0g
Sokeri172g699kcal0g172g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g861g189kcal8.6g38.7g0g17.2g
Suola, annos 3g8.6g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 12g29kcal1.7g2.3g0.5g4.6g
Mustapippuri 5.7g16kcal0.6g2.2g0.2g1.5g
Vesi, vesijohtovesi 1435g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12240g4090kcal104.4g666g95.6g191.2g
Valittu annoskoko6120g2045kcal52.2g333g47.8g95.6g
Annoskoko puolitettuna3060g1023kcal26.1g166.5g23.9g47.8g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649