Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)400g1520kcal2g26g160g0g
Sokeri 60g244kcal0g59.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 813g2788kcal82.8g568.7g9.7g28.4g
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys500g1750kcal4g435g0g0g
Sokeri 425g1725kcal0g424.6g0g0g
Vesi625g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore10g2.5kcal0g0.9g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g1500g5130kcal241.5g0g457.5g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)150g570kcal0.7g9.7g60g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g1500g555kcal135g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton25g5.3kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12240g28578kcal932.2g3050.4g1374.4g56.8g
Valittu annoskoko6120g14289kcal466.1g1525.2g687.2g28.4g
Annoskoko puolitettuna3060g7145kcal233.1g762.6g343.6g14.2g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922