Katkaraputomaattikeitto

Ota katkaravut sulamaan lävikköön.

Kuutioi iso sipuli ja pilko kaksi isoa valkosipulin kynttä (ei liian pieniksi, tässä keitossa on hyvä olla sattumia).

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja tiristele sipulia ja valkosipulia, muttei täysin pehmeäksi asti.

Lisää purkki paseerattua tomaattia (mitä kalliimpaa, sitä parempilaatuista) sekä tarpeelliseksi katsomasi määrä vettä riippuen siitä kuinka juoksevaa keitosta haluat.

Anna kiehua hetken, lisää pieni purkki kookosmaitoa, ainakin Wok'n Roll merkkistä saa 165g purkeissa.

Mausta reilusti mustapippurilla ja makusi mukaan suolalla.

Sammuta levy ja kun keitto ei enää kiehu, lisää katkaravut sekaan.

Katkarapuja ei kannata keittää, lämmittää vain, menevät muuten sitkeiksi.

Tässä vaiheessa voit vielä maustaa tuoreella korianterilla, sillä saa nättiä väriäkin mukaan.

Näköjään en osaa lisätä sitä korianteria tuonne ohjeisiin enää jostain syystä...

Enivei, tässä on oikein hyvä keitto, yllätyin itsekin kuinka hyvää oli. Katkarapuja lisäämällä saa kunnolla protskua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 765 grammaa

Kinkama
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemikuutio, Knorr40g112kcal3.2g3.8g9.6g0.6g
Kookosmaito, Wok´n Roll 400g1320g2310kcal19.8g33g231g0g
Mutti paseerattu tomaatti2960g947kcal50.3g136.2g3g0g
Valkosipuli 64g69kcal5.1g10.4g0.4g1.3g
Ruokaöljy keskiarvo 56g495kcal0g0g55.9g0g
Sipuli 240g73kcal3g11.5g0.5g4.1g
Katkarapuja liemessä 170g (Pirkka)1440g1080kcal259.2g7.2g14.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12240g10172kcal681.2g404.2g629.6g12g
Valittu annoskoko6120g5086kcal340.6g202.1g314.8g6g
Annoskoko puolitettuna3060g2543kcal170.3g101.1g157.4g3g
Arvot/100g100g83kcal5.6g3.3g5.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73513