Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g141g445kcal31.7g3.5g33.8g0g
Nauris 186g51kcal1.9g7.8g0.6g3.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g113g32kcal0.7g6.7g0.2g2.8g
Punajuuri 141g54kcal1.4g9.7g0.3g3.5g
Oliiviöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Hunaja 11g37kcal0.1g9.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1229g1637kcal71.6g73.6g114.8g19.6g
Valittu annoskoko614g818kcal35.8g36.8g57.4g9.8g
Annoskoko puolitettuna307g409kcal17.9g18.4g28.7g4.9g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877