Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio2107g1370kcal210.7g88.5g6.3g0g
Voi 843g6114kcal10g3.4g685.2g0g
Sokeri 716g2908kcal0g715.7g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl843g2866kcal16.9g25.3g295g0g
Mantelirouhe, 1 rkl506g2922kcal106.7g26.8g255.4g58.7g
Kananmuna kuoreton 464g661kcal57.9g1.4g47.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g34g135kcal0g33.4g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g632g759kcal3.2g189.6g3.2g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12288g35467kcal810.8g2168.2g2585.2g123.8g
Valittu annoskoko6144g17733kcal405.4g1084.1g1292.6g61.9g
Annoskoko puolitettuna3072g8867kcal202.7g542.1g646.3g31g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965