Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g599g120kcal9g18g3g0g
Tomaatti 1498g341kcal8.4g51.7g4.5g21g
Kurkku 799g87kcal4.5g11.2g0.8g5.6g
Sipuli 220g66kcal2.7g10.5g0.4g3.7g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 399g633kcal4.4g5.8g63.9g14.1g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g1538g4151kcal276.7g30.7g322.9g0g
Oregano, kuivattu 4g12kcal0.4g0.9g0.4g1.7g
Paprika keltainen 679g205kcal6.4g34.6g1.4g13.6g
Oliiviöljy 270g2384kcal0g0g269.6g0g
Viinietikka 100g21kcal0g0.5g0g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12288g16154kcal631.8g344.4g1334.8g125g
Valittu annoskoko6144g8077kcal315.9g172.2g667.4g62.5g
Annoskoko puolitettuna3072g4039kcal158g86.1g333.7g31.3g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512