Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 958g406kcal93.9g3.8g1g0g
Sokeri 1596g6478kcal0g1594.2g0g0g
Flora Vanilla 12%1995g3790kcal89.8g319.2g239.4g0g
Puolukka 1596g620kcal7g108.5g8g41.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12288g22586kcal381.4g4051.4g496.8g83g
Valittu annoskoko6144g11293kcal190.7g2025.7g248.4g41.5g
Annoskoko puolitettuna3072g5646kcal95.4g1012.9g124.2g20.8g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133