Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g804g3780kcal50.7g546.8g152.8g17.7g
Voi 268g1945kcal3.2g1.1g217.9g0g
Kuohukerma,valio,2dl1072g3646kcal21.4g32.2g375.3g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g1072g643kcal42.9g53.6g26.8g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g536g466kcal5.9g228.4g32.7g0g
Sokeri 670g2720kcal0g669.5g0g0g
Liivatelehti, gelatiini107g374kcal91.8g0g0.1g0g
Vesi80g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g542g471kcal6g230.7g33g0g
Vesi536g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker456g1777kcal0.1g442g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12288g31645kcal444g4408.6g1677.2g35.4g
Valittu annoskoko6144g15823kcal222g2204.3g838.6g17.7g
Annoskoko puolitettuna3072g7911kcal111g1102.2g419.3g8.9g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734