Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 534g220kcal5.3g21.9g4.3g19.8g
Voi 695g5038kcal8.3g2.8g564.7g0g
Suklaa tumma 2137g11038kcal83.3g1138.2g662.5g113.3g
Vehnäjauho puolikarkea 374g1283kcal38.1g261.8g4.5g13.1g
Sokeri 801g3253kcal0g800.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 1603g2286kcal200.3g4.8g164.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12288g46237kcal670.6g4460.2g2800.6g292.4g
Valittu annoskoko6144g23119kcal335.3g2230.1g1400.3g146.2g
Annoskoko puolitettuna3072g11559kcal167.7g1115.1g700.2g73.1g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353