Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Rypsiöljy 3.8g33kcal0g0g3.8g0g
Tomaatti 131g30kcal0.7g4.5g0.4g1.8g
Tomaattimurska 150g44kcal0.8g7.9g0.3g2.8g
Kookosmaito 150g312kcal3g4.2g32g0.7g
Kalaliemikuutio 3.8g11kcal0.4g1.3g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri3.8g15kcal0g3.7g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g3.8g14kcal0g3.2g0.1g0g
Katkarapu 56g39kcal8.1g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1230g1018kcal27g53.2g75.6g11.8g
Valittu annoskoko615g509kcal13.5g26.6g37.8g5.9g
Annoskoko puolitettuna308g254kcal6.8g13.3g18.9g3g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=175763