Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g1600g2112kcal352g0g73.6g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK1000g1340kcal220g0g60g0g
Lanttu 1000g289kcal10g46g3g18g
Porkkana 1000g327kcal6.2g55.6g2g25.5g
Peruna, vanha, kuorittu 800g609kcal15g124g1.6g8g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g120g660kcal1.2g1.2g72g0g
Milbona Maito rasvaton600g198kcal19.8g29.4g0g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12300g11069kcal1248.4g512.4g424.4g103g
Valittu annoskoko6150g5534kcal624.2g256.2g212.2g51.5g
Annoskoko puolitettuna3075g2767kcal312.1g128.1g106.1g25.8g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403