Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)100g381kcal0.5g6.5g40.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 110g336kcal9.7g61.1g2.1g15.3g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Hunaja 80g265kcal0.4g64.9g0g0g
Mustikka metsä- 301g133kcal1.5g19.3g1.8g9.9g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 19g64kcal0g15.6g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1232g2374kcal24.8g338.6g88g51g
Valittu annoskoko616g1187kcal12.4g169.3g44g25.5g
Annoskoko puolitettuna308g594kcal6.2g84.7g22g12.8g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527