Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha450g748kcal85.6g0g45g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Chili paprika punainen25g10kcal0.5g2.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 68g85kcal7.4g0.2g6.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g17g123kcal0.2g0.2g13.5g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 45g102kcal6.3g0.8g8.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1233g2160kcal201.8g10.6g145.6g0.4g
Valittu annoskoko617g1080kcal100.9g5.3g72.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna308g540kcal50.5g2.7g36.4g0.1g
Arvot/100g100g175kcal16.4g0.9g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=211918