Kukkakaalikeitto

Keitä kukkakaalit nesteessä jossa liemikuutio.

(hienonna kypsät kukkakaalit nesteeseen sauvasekoittimella tmv.)

Lisää sulatejuusto, sekoittele kunnes on liuennut.

Purista valkosipulinkynnet sekaan, mausta valkopippurilla ja kokonaisilla viherpippureilla maun mukaan (viherpippureita kannattaa hieman murskata sormien välissä ennen lisäämistä)

Suurusta maito-vehnäj.

Seoksella ja hauduttele väölillä sekoittaen n.20min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 617 grammaa

Miialiia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 150g36kcal2.7g3.3g0.4g3.4g
Olympia perinteinen (Valio), annos 100g50g125kcal7g1.7g10g0g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow2.8g7.2kcal0.3g0.3g0.6g0g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen25g8.2kcal0.8g1.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.7g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1233g400kcal24g21.4g22.2g7.4g
Valittu annoskoko617g200kcal12g10.7g11.1g3.7g
Annoskoko puolitettuna308g100kcal6g5.4g5.6g1.9g
Arvot/100g100g33kcal1.9g1.7g1.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=265607