Hernekeitto ala hyasintti0

Paista liha ensin uunissa 150C 3 tuntia (lapapaisti ja kylki n. 3,2kg).

Poista lihan jäähdyttyä ylimääräiset rasvat.

Laita herneet seisomaan veteen edellisiltana.

Irroita luut lihasta ja laita ne kiehumaan tilkkaseen vettä niin, että luut miltein peittyvät.

Kiehuta n. tunti, poista luut liemestä.

Lisää herneseos ja sipuli, pippuri, suola (määrä riippuu siitä, onko liha jo valmiiksi suolattu).

keitä noin tunti.

Lisää lihat keitä n. tunti.

Lisää sinappi, keitä noin 5 minuuttia.

Voit jättää keiton hautumaan kannen alle, maku vain parantuu ja vatsa sietää sitä huomattavasti paremmin.

Keitosta saat miltein rasvattoman, mikäli poistat lihojen rasvat tosi tarkasti.

Rasvat saa parhaiten poistettua liemestä, kun otat lihan ensin pois ja sitten jäähdytät liemen.

Kaikki rasva tulee pinnalle nesteen jäähdyttyä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Hyasintti0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1000g3024kcal179.3g485.2g10g107g
Sipuli 267g81kcal3.3g12.8g0.5g4.5g
Vesi4001g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4.7g13kcal0.5g1.8g0.2g1.2g
Sinappi 20g26kcal0.9g2.8g1.2g0.3g
Lihakastike, ruskea kastike, sianlapa, ei rasvaa 867g1049kcal87.9g19.6g68.7g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12320g8386kcal543.8g1044.4g161.2g230g
Valittu annoskoko6160g4193kcal271.9g522.2g80.6g115g
Annoskoko puolitettuna3080g2097kcal136g261.1g40.3g57.5g
Arvot/100g100g68kcal4.4g8.5g1.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=217662