Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)1003g3812kcal5g65.2g401.3g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1104g3355kcal96.6g611.4g21g153.4g
Leivinjauhe 50g88kcal2.6g19g0g0.3g
Hunaja 803g2651kcal4g648.5g0g0g
Mustikka metsä- 3010g1325kcal15g192.6g18.1g99.3g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 191g638kcal0.1g155.5g0.1g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12320g23740kcal246.6g3384.4g881g511.4g
Valittu annoskoko6160g11870kcal123.3g1692.2g440.5g255.7g
Annoskoko puolitettuna3080g5935kcal61.7g846.1g220.3g127.9g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.2g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527