Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g1440g446kcal13.1g103.8g2g0g
Peruna, keskikokoinen 60g640g384kcal9.6g83.2g0.6g5.8g
Sipuli (kuorittu)320g86kcal4.2g15.4g0.6g5.4g
Oliiviöljy 86g764kcal0g0g86.4g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g90g108kcal2.2g5.4g8.1g1.3g
Valkoviinietikka (Rajamäen)48g10kcal0g3.1g0g0g
Suola, annos 3g4.8g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g10g20kcal0.9g2.6g0.7g3.6g
Mustapippuri, annos 1g3.2g7.3kcal0.3g1.2g0.1g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g320g832kcal48g0.6g70.4g0g
Vesi3199g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12320g5314kcal156.6g430.6g337.8g32.2g
Valittu annoskoko6160g2657kcal78.3g215.3g168.9g16.1g
Annoskoko puolitettuna3080g1329kcal39.2g107.7g84.5g8.1g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850