Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 651g2235kcal66.4g455.9g7.8g22.8g
Kananmuna kuoreton 276g393kcal34.4g0.8g28.2g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 501g837kcal37.6g20g65.1g13g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 25g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka902g857kcal153.3g4.5g22.5g0g
Sipuli 276g83kcal3.4g13.2g0.6g4.7g
Paprika punainen 752g220kcal7.1g33.8g3g14.3g
Ananas, omassa liemessään 714g372kcal3.6g80g0g10g
Kananmuna kuoreton 551g786kcal68.9g1.7g56.5g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 1002g428kcal33.9g48.1g10g0g
Vehnäjauho puolikarkea 50g172kcal5.1g35.1g0.6g1.8g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Emmental, punaleima 17%451g1308kcal153.3g0g76.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12320g15408kcal1135g1390g542.4g135.8g
Valittu annoskoko6160g7704kcal567.5g695g271.2g67.9g
Annoskoko puolitettuna3080g3852kcal283.8g347.5g135.6g34g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965