Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1200g914kcal22.6g186g2.4g12g
Porkkana 1200g392kcal7.4g66.7g2.4g30.6g
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 48g425kcal0g0g48g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen800g264kcal26.4g39.2g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss800g424kcal45.6g42.4g4g24.8g
Arkirae (Valio), annos 100g400g280kcal48g14g4g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas92g285kcal9.2g57g2.1g16.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12g13kcal0.9g2g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12328g5992kcal320.2g814.6g126g168.4g
Valittu annoskoko6164g2996kcal160.1g407.3g63g84.2g
Annoskoko puolitettuna3082g1498kcal80.1g203.7g31.5g42.1g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369