Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1201g914kcal22.6g186.1g2.4g12g
Porkkana 1201g393kcal7.4g66.8g2.4g30.6g
Vesi1601g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 48g425kcal0g0g48g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen801g264kcal26.4g39.2g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss801g424kcal45.6g42.4g4g24.8g
Arkirae (Valio), annos 100g400g280kcal48g14g4g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas92g285kcal9.2g57.1g2.1g16.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12g13kcal0.9g2g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12336g5996kcal320.2g815.2g126g168.4g
Valittu annoskoko6168g2998kcal160.1g407.6g63g84.2g
Annoskoko puolitettuna3084g1499kcal80.1g203.8g31.5g42.1g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369