Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60g436kcal0.7g0.2g48.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 59g201kcal6g41g0.7g2.1g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)21g67kcal3.2g9.9g1.6g3.8g
Sokeri 102g415kcal0g102.1g0g0g
Leivinjauhe 6g11kcal0.3g2.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.8g5.6kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Kananmuna kuoreton 66g94kcal8.3g0.2g6.8g0g
Raparperi 301g101kcal2.1g16.5g0.3g4.2g
Kaneli, jauhettu, annos 2g1.2g3.2kcal0g1g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1236g2670kcal41.6g348.6g116.8g22.6g
Valittu annoskoko618g1335kcal20.8g174.3g58.4g11.3g
Annoskoko puolitettuna309g668kcal10.4g87.2g29.2g5.7g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595