Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali221g47kcal2.7g7.5g0.4g4.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g64g18kcal0.4g3.8g0.1g1.6g
Sipuli (käsittelemätön)64g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g175g298kcal35g0g17.5g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen8.8g35kcal0.6g0.2g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1239g829kcal79g29g43.2g14.6g
Valittu annoskoko620g414kcal39.5g14.5g21.6g7.3g
Annoskoko puolitettuna310g207kcal19.8g7.3g10.8g3.7g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241