Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 107g324kcal19.2g52g1.1g11.5g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g64g203kcal7.7g0.6g19.3g0g
Vesi429g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Sinappi 3.2g4.2kcal0.1g0.5g0.2g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi3.5g10kcal0.3g0.2g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1239g1088kcal55g107.8g42.8g23.6g
Valittu annoskoko620g544kcal27.5g53.9g21.4g11.8g
Annoskoko puolitettuna310g272kcal13.8g27g10.7g5.9g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576