Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 60g17kcal1.1g1.7g0.3g1.1g
Herkkusieni 40g6.4kcal0.8g0.1g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Kiinankaali raaka 100g60g11kcal1g1.4g0.2g1.4g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g5g1kcal0g0.2g0g0.1g
Fenkoli, tuore , annos 100g12g2kcal0.1g0.2g0g0.3g
Porkkana 32g11kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Voi 2g15kcal0g0g1.6g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.5g14kcal0g0g1.5g0g
Paprika, punainen12g3.1kcal0.1g0.6g0g0.2g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 10g2.4kcal0.2g0.2g0g0.2g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g10g11kcal0.8g2g0g0.5g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl20g68kcal0.4g0.6g7g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g20g46kcal1.3g9.7g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1239g431kcal13g40.4g22.4g13.6g
Valittu annoskoko620g215kcal6.5g20.2g11.2g6.8g
Annoskoko puolitettuna310g108kcal3.3g10.1g5.6g3.4g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416