Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g66g125kcal1.6g2.6g12.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 131g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)7.9g24kcal0.7g0.8g1.9g0g
Tomaattipyree, Pirkka35g29kcal1.2g6.7g0.4g0.4g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 22g9kcal0.7g1.1g0.2g0g
Valkoviini makea 53g51kcal0.2g3.2g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 175g388kcal30.6g0g29.8g0g
Persilja 0.9g0.2kcal0g0g0g0.1g
Porkkana 61g20kcal0.4g3.4g0.1g1.6g
Lehtiselleri 13g1.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Oliiviöljy 6.1g54kcal0g0g6.1g0g
Voi 13g95kcal0.2g0.1g10.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1239g1614kcal72.4g39.8g123.6g5.8g
Valittu annoskoko619g807kcal36.2g19.9g61.8g2.9g
Annoskoko puolitettuna310g404kcal18.1g10g30.9g1.5g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165