Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g3592g862kcal64.6g107.7g18g68.2g
Sipuli 1197g362kcal15g57.5g2.4g20.4g
Voi, 1 tl, 5 g180g1311kcal1.8g1.8g143.7g0g
Valkosipuli 120g130kcal9.5g19.5g0.7g2.5g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g898g1886kcal206.5g0g116.7g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)206g330kcal5.6g5.6g30.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12384g9760kcal606g384.2g624.8g182.2g
Valittu annoskoko6192g4880kcal303g192.1g312.4g91.1g
Annoskoko puolitettuna3096g2440kcal151.5g96.1g156.2g45.6g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573