Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 144g583kcal0g143.6g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl599g2036kcal12g18g209.6g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g779g4352kcal65.4g428.2g264.7g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g3174g4443kcal111.1g666.5g142.8g6.3g
Mansikka,pakaste Rainbow1497g524kcal7.5g104.8g7.5g28.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12384g23877kcal392g2722.2g1249.2g69.4g
Valittu annoskoko6192g11939kcal196g1361.1g624.6g34.7g
Annoskoko puolitettuna3096g5969kcal98g680.6g312.3g17.4g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100