Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 2g14kcal0g0g1.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen20g6.6kcal0.7g1g0g0g
Hiiva 2g1.5kcal0.3g0g0g0.1g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)12g40kcal3.2g0g2.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 26g89kcal2.6g18.2g0.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana124g302kcal13.6g38.4g9.6g2g
Valittu annoskoko62g151kcal6.8g19.2g4.8g1g
Annoskoko puolitettuna31g76kcal3.4g9.6g2.4g0.5g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570